Жить -на литовском языке-

Викуся Соколова
Gyvenima sunku gyvent.
Sunku kvailysciu man isvengt,
Isskirti zmogu is minios,
Pajusti valia jo galios...
Nelengva bus kazka mylet-
Su meile tenka pakentet.
Veliau draugus visus prarast
Ir besistengiant niekad nesuprast
Gyvenimo prasmes.
Nepazinot kantrybes ir versmes,
Zaliа popieriu skaiciuot,
Tik apie garbe savaja galvot.
Pamirsti zvaigzdes ir saule
Ir tai, koks buvo nuostabus pasaulis...

O as nenoriu taip gyvent!
Tegu man skausmo neisvengt.
Bastytis gatvemis draugu bury-
Apsves mums kelia meiles svyturys;
Placiai atidaryta dangu
Mes naktimis stebesime,
Vieni kitais pasitikesime.
Amzinai jauni, neprisiimdami kaltes
Mes niekad neprarasime vilties...
Nebijosim pokyciu ir melo-
Mums zmones nieko neprivalo,
Tai ju pasirinkimas,
Ir koks bus galutinis pasiekimas
Tu zmoniu man yra nesvarbu.
Galbut senatvei verks ir bus baugu?

As laisve ir dangum tikesiu,
Pasauli musu keistaji mylesiu.
Keisim laikus, o zmones nesikeis.
Daugiau mes nei galssim, nei reikes.