Трэба дома бываць часцей...

Майкл Ганкин
Чую здаецца малiнавы звон
сэрца дзявочага ўдары
Дом твой убачыў на пяць вакон
З аканiцамi тварам да мары.

Мiкола Маляўка
*******************************

З'ехаў я з вёскi любiмай даўно
У горадзе шчасця шукаю.
Шчасце у марах, яго не вiдно,
Роспач, пакоя не маю.

Лёг на канапу, забыўшыся сном
Снiцца мне вёска i хаты
Вось на ускрайку убачыў твой дом
Еду, настрой прыузняты.

Чую, здаецца, малiнавы звон
У думках цябе абдымаю.
Дом з аканiцамi у пяць вакон
Тварам да мары... Гукаю

Як цябе клiчуць не ўспомню нiяк
Леся, Марыля, Аксана...
Ты каля плоту, у руцэ тваёй гляк
Сэрца тваё апантана...

КОЛЯ прыехаў шапоча студня,
Любы у вёску вярнўся!
Любы, я марна чакала штодня...
Я да цябе... I прачнўся.