когато млада дама забележи

Данаил-Петров-Досев
че някой тук до нея е убит
и то днес току що
започва тихичко да плаче и го притиска до гърди
тъй както циганин акордеон

когат шофьорът види шефа вързан
той мигом става бегло замечтан
установявайки че околвръсте
само борчета

бемол
и си на любофта до фея зла

ла тих чинел ре ребром
по клавиша чер с ръба на длан
ти ли открадна шилето
закуската на циганята и
количката на
вехтошаря ало кафката

на скобелев нон стопна пицерия
на шести магазин за стари дрехи
нощ тъмнина мъгла декември
и се престъргват времената