Луна небесного вокзалу

Виктор Сирота
Горить моя судьба –
Свiча в небеснiй бухтi,
До неї бiльше я
Нiколи не вернуся.

У грудях бiль прощання,
Прощай, судьба, прости...
Iду в вагон останнiй
На поїзд в Нiкуди.

Жили ми разом наче,
Та тiльки, тiльки нi –
На крок була ти дальше
Вiд мене впередi.

В плащi iз мрiй крилатих,
Крiзь бурi i крiзь снiг,
Я так хотiв догнати
Тебе, але не змiг.

Назад простерши руку,
Летiла ти в iмлi.
Я тягсь до неї в муках
Й не мiг схопить її.

Лишались мiлiметри,
Здавалося - ось-ось...
Але само безсмертя
Мiж нами пролягло.

Життя прожить - це бiльше
Нiж поле перейти,
Наскiльки був я грiшний,
Настiльки чиста ти.

Я неправий був часто,
Ти праведна була.
А падав духом часом
Підводила й вела.

Спасибi, захисниця!
Я йду, судьба, а ти
Востаннє посмiхнися –
Дорогу освiти...