Соловейко серденько ще б ться

Владимир Безклубый
 
Серденько моє хвиля вкрила
Крижана така біла

Соловейко серденько ще б'ється
Хто в полоні болі посміхнеться

Ой, чому ж ти хижа
Взяла й налетіла
Може доля це моя прилетіла

З ким мене ти розлучаєш
Яку біду таку маєш

Соловейко серденько ще б'ється
Хто в полоні болі посміхнеться

Чому чорні в тебе крила
Чому щастя в полі загубила
І дубочок вітром розтрощила

Ось в гаю зозуля заспівала
Співи сльози тільки такі мала
Щоб ти доля більше не шукала

Соловейко серденько так б'ється
Хто в полоні болі посміхнеться

Як кохаю я тебе рідненька
Матінка моя ти дорогенька
Люба ти моя, маленька

Знов в гаю зозуля заспівала
Знов мені біду на кукувала

Соловейко серденько так б'ється
Хай на долю мама посміхнеться.