Измир-2

Тереза Славович
І що тобі Мулла ?
пивняк це центр світу
Та з мілліонів площ, і це давно не сон
Ти вибрав теплу ніч, і платиш чесне мито
Країні де Аллах блюде сухий закон..



Змочуй губи що разу, дійди до могили Тантала,
Він позаздрить тобі,або скаже з небес,
Що за гніда! як же він вперто думае,
що задовольняеться малим...
Я ж не мав і таких привілей у печері Аїда

Тепер подивись навколо...
Шукай коротший,
 шлях до заливу
Лабазник, краще за гіда,
 виведе до фонтану
де буде вода причастям.
 І тобі продасть сливи майбутня мати шахіда.

Ти теж посміхнешся, ховаючи сливи за щоки
Розмова з нею нагадужє ігри, з пращой
 влучить, не влучить?
Й цікаво з якого боку
А твій монолог вже давно починаеться з слова якщо…

Повітря в долонях скатаєш, як кульку гашишу
В кишені віднайдеш бакноту з Лінкольном зіжмакану
Жалкуєш, що десь загубив мое фото, і як воно воно вийшло?
А я тобі певно маю за це подякувати.

У години обідні, зализані спекою в носа,
Що знімаеш і сподне, а сонце, аж плавить годинник.
Чому ,думки про тебе кінчають в постіль
Коли тут, навіть павук не плете павутину.
Кляті гори ізміра, та сходячи з мокрого трапу
Блідість шкіри, за поясом кольт- називайся єфенді
Що сказати:Дай мені друже на щастя лапу.
І якщо це можливо ковток хорошого бренді.

І коли тобі лячно,що шкіра, ще й трохи лусне
або перетвориться в щось на зразок бекону
Слухай хвилі єгейського моря
байки контрабандистів
І сам придумай кілька цікавих законів.
Що допоможуть прожити іще одне літо.
Із всіх хвороб, лиш нудьга і призводить до смерті.
Хлопче, якщо тебе ще кохають благенькі Лоліти
Значить твій вигляд, іще не достатньо потертий.
Тож втирайся у натовп,
як крем для засмаги, якспрага
Атакуй кожне горло бажанням напитись вдосталь...
А коли твої руки баклажку з водою простягуть
Твоя посада буде-Внештатний апостол.