Справедливост

Киреза Стирянов
на Тинчето и Ицо

 Бисквитки шоколадени Тинчето лапа
 а чичо Киро празната кутия зяпа;
 бавно,тежко,с мъка слюнките преглъща
 и от кутията погледът не извръща.

 Справедливост няма в лудият ни свят:
 с гаджета красиви Ицо е богат
 а друг мечтата да си сбъдне,иска,
 но с девойка да учи,не му стиска.

 С Мефистофел днес ще сключиме облог,
 красив и млад да ме направи,като бог:
 с Тинчето да учиме във института
 и бисквитки сладки да хрупкам до насита.

 Стихчетата,младежи мили,прочетете
 и на смешни рими леко се усмихнете;
 на чичо Киро мечтата осъществете
 и със старикът сладко,сладко похапнете.


Д.Езерово,08.06.2003 г.