Leje deszcz

Влад Пит
Leje deszcz.
On ulewny, ulewny..
On ulewa, wola sie w sen.
Zeby widziec we snie na pewno
Ten osiedle a kosciol ten.

Gdzie ty sluhajesz spiew choralny,
Chow oblicze twoje kapelusz..
Czyj to glos, on brzmi tutaj, w sypalnie.
Moze, prawda, usnalem sie juz...

Pada deszcze.
I chlodno, i chlodno..
Dawny wyglad i ladny a swiety.
Stale zywy na ziemie lagodny
Na pamiatke rozowy kwiaty..

-----------------
13.04.2007