Ссiвелыя дзяды

Сёмуха Дарья
У вёсачцы ссівелыя дзяды
Малітвы шэпчуць над пражытымі гадамі.
Іх надышлі пустыя вечары,
Каб ўспамінаць імгненні летніх раніц.

На свет вачамі мудрымі глядзяць,
Ў іх неба адлюстроўваецца сумам,
А ў сэрцы б’ецца ўсё тое дзіця,
Што пакідае памяць аб мінулым.

Ссівелы дзяды, вам колькі год?
– Стагоддзі мы жывём на гэтым свеце…
Перажылі мы тысячы прыгод,
А вы ў параўнанні з намі – дзеці.

Празрыстымі вачамі бачаць свет,
Адлічваюць хвіліны да знікнення.
Дзядулі, адкажыце нам вы, дзе
Знайсці ці вечнасць, ці хаця б я імгненне?..
07.04.2007