Халадрын

Константин Постоянный
 Зьвечарэла на двары –
 Стала холадна ўнутры.
 Эх! Каб хто мяне сагрэў,
 Ды для сэрца штосьці сьпеў…

 Цемра з-за вакна паўзе,
 Дрыжык лезе па назе.
 Не хачу я забалець
 Ці ўвогуле скалець!
 
 Вось была б у кватэры печ…
 Марна марыць,.. адурнець…
 У батарэі дзесь плюс тры –
 Як сагрэцца мне, сябры?

 Шалік ды пальчаткі дзьве –
 Дык халодна галаве.
 Лепей, нібыта матрос,
 Коўдру аж на самы нос!

 Ды шкарпэткі з тоўстай воўны, –
 Будзе ў іх нагам шыкоўна!
 Ды кашулю пацяплей –
 Сэрца каб не зьмерзла, – Ей!

 Халадок за ногі – хваць,
 У кальсонах хіба спаць?
 Цяжка ложак свой сагрэць,
 Можа грэлачку нагрэць? –

 Мед з гарачым малаком,
 І скруціцца калабком!
 …Ды хутчэй, хутчэй заснуць,
 Унутры цяпло адчуць.

 Дубар будзе на сьвітанку,
 Халадрын цяжкі ўранку…
 Не дастаць з-пад коўдры носу, --
 Не ўстаць – зварыць авёсу…
 Пачаліся халады…
 Ой бяда!.. Ой сьвет бяды…
 10.10.2004г.