Па-за сэрцам - глыбокае неба...

Феликс Аксёнцев
Па-за сэрцам - глыбокае неба.
За вачыма - фарватары зор.
Хутка зведае чорная глеба,
Дзе я жыў і чаму я памёр.

Мо жыцьцё не каштуе нічога,
Ды калісьці я памятаў, дзе
Існуе Авалон, да якога
Цені крочаць па цёмнай вадзе.

2007