разбалелася у мяне галовушка...

Владислав Ярмолкович-Клим
Разбалелася у мяне галовушка,
Да и некуды пайти узаймы,
Прыгаруниуся на вЕтце
.............саловушка,
Ня понять яму моей нужды!
Ой, да и бывало хУжей,
Ня припомнить мне усе и усих,
Чем далей у лес - эхо глУшей,
Чем складнЕй паю - болей мне
.............утех!
Ты, Радимая, не гаруй, балей,
У хатку путника прыгласи зайти,
Чаю, аль вадицы с каладцА налей,
Патчавать чем за пячой найди.
А судьбе удавЫ паплачысь у рукау,
Брось свой взрок на мяне глЯдя,
Прыласкаю и прыжму я тябе паняу,
И аставишь ты начавать мяне...
Разбалелася у мяне галовушка,
Да и як ей ня балеть, тужить,
Жде удавА ат мяне рабеночка,
Нужно думати, як далей нам жыть...


2007.05.29