Мiлая мова, пакутная мова

Ирина Терешёнок
Простыя словы, няудзячныя словы
Хутка лятуць скрозь гады…
Мiлая мова, пакутная мова
Бачыць нялёгкiя сны.

Хвалi празрыстыя, хвалi блiскучыя
Ходзяць у змрочным агнi,
Думкi узнёслыя, светлыя думкi
Ты не хавай, а нясi!

Сэрца пламеннае, сэрца балючае
Стогне у добры наш час.
Мiлая мова, пакутная мова,
Не адвярнiся ад нас!..