Нiчна

Александр Зайвый
Пізньою порою явір над водою
Стан зігнув під бурею, мов перед бідою.

Котить вал пшениця. Косий грім над лісом
Б’є горшки небесні і регоче бісом.

Світиться крізь тучу зоряне намисто.
Хочеться обнятися з громом-оптимістом.

Хочеться вхопити хмару буйночубу
І пошити з неї милій теплу шубу.