Заповiтне

Корнейчук Пётр Ефимович
Тарасова могила
Народ єднає мій.
Її магічна сила
У істині простій:
Любити Україну
Кобзар заповідав;
Усю! – не половину –
Величніше із прав.
Здобутків є чимало:
Страждала у боях,
Сльозами умивалась;
Ганьбу долала, страх.
Любов до України
Це той дороговказ,
Який ніхто не змінить:
Від пращурів наказ.
Любов до України –
Чумацький світлий Шлях!
Щоб донькою чи сином
Міг стати навіть „лях”.
Щоб щирим піклуванням
Та шаною в ділах –
Єврей був не останнім
В споріднених рядах.
Любов до України -
Вона на всіх одна!
Тараса слово лине:
Єднає, як весна.