Седя

Данаил-Петров-Досев
седя си на четвърти въф компютер клуба
в компютер клуба гарибалди без кафе
и пиша тези строфи макар не по пантофки
а по платненки дупченки братле
и тукакси се сещам че трети е отсреща
с диванче кат за двама сестро где
на ъгъл да те срещна и тъй да ти предложа
ела на трети да си кликаме

а втори е при трети но стол единствен чака
кого да си кореспонденция
прочита а четвърти зает е от художник
но трети чака двама с дама де седят

на пейка не във паркат където е прохладно
а тук на топло де през щорите
отвестни та пастелни се виждат барикади
от къщи та трамваи някакви

и мисля още снощи се сетих но какво ще
предложи нам тази история
вмирисана на лук и нелепо настояще
мъдруваха дедите клисаво
че не е вълк овцата а контрамафиотът е всъщност гангстер кой за да плющи
убива и врабчета ей колко са локали
отпий ликьор главнокомандващи
дърветата мечтите и в осем пет- във рейса
преди години глей марийчето
понесло празен куфар на старата си баба с кутре икони рисува със устни теб...

но пък сестра ми пък излиташе за тел авив
в баат иам бетина ще я срищне

през средиземно при червено гдето е
брегът така отвесен рибките хапливи...