Сколько

Любовь Либуркина
Сколько оттенков серого
может вместиться в небо?
Сколько? Какою мерою
мерять твои пределы,
знать, кто за кулисами,
кто накрутил пружину?
Хватит! Расстанься с мыслями,
Идем собирать малину...
На теплом блюде сентябрьском
Соком налились ягоды...
----------------
Я угождал сколько мог ему,
Этому миру проклятому...

Оригинал Ингвара Олафсона http://stihi.ru/2007/05/02-592

Скільки

Скільки відтінків сірого
може вмістити небо?
Скільки? Якою мірою
мірять твої потреби
знати хто за лаштунками,
хто накрутив пружину?
Досить! Покинь гарунки.
Йдемо збирать ожину
На літеплі вересневому
Соку набрали ягоди…
----------------
Я годив скільки міг йому –
Світу цьому шаленому…