Бэру Мишка

Дуфуня Домбровский
Ек копатэр вьян хоймэн ап мандэр,

хЭйри прэ дох мэ тут зэр мангоу!

Ма дэ годли, шун ибисла ватэр,

Ту джинэ дох мэ тут зэр камоу.

Кана ту гиян туки шпацирэн,

Тали хомэс мэ пу ликэлу.

Мэ дыктом, ту ханэс ла ку циру,

От о кэрэ ту кана хан кхаплу.

Миру Бэру, дэ тут ану шейру!

Мэ гиём пал тутэр ганц тэрны.

Джёу тайса чиброу ман ану Мэру Бэру

Тайсэрлакру вэчи ныхь кхэйри.


Аны дар хом, о кэрэ маншэя?
Мэ ваш хо? Хо мэ ныхь ял Кэрдом?
Фрлай цу зэр шылли туки и тэя
Одэр вэйныхь боуны шитэрдом.
А вошайныхь туки на фэлтэйлчи
Хэр ривоуман, одэр хар гивоу.
Дап мур муй дох, ту, кай на хайвэйчи?!
Оунэ шукэдэр паш тутэр воу!


Дыльну Бэру, мадрэер мур шейру,
Кек ныхь на камэйл тут ял хар мэ!
Сыгу чип пу плацу тыру шейру Бэру –
Мэ на воу ныхь, ту дох форфалэ!