Ром Ромэса

Дуфуня Домбровский
Соде Ром ан дэй Русыя -

Саконэстэ лэски кумпаныя:

Кон бикнэл хай кон драбарэл

Сар бирин кодэ ви траисарэн.

Ром чак сам амэ Ромалэ

Жяс по траё лунгонэ дромэса…

На бистрэн, мангав, Ромалэ:

Ром – ромэса, хай гажё – гажеса!



Ту сан сэрво, мэ ловари,
Хай о трито Русконэ Ромэндар,
Штарто палэн кэлдэрари,
Паньшто Ром Массари, кодолэндар.
На кушен тумэ, Ромалэ,
Машкар пэстэ, лунгонэ дромэса…
На бистрэн, мангав, Ромалэ:
Ром – ромэса, хай гажё – гажеса!



Ан дэй Москва баро форо
Ром траин, пативалэ муршора.
Сако ек-екхэс атярэл
Сако сар пхралэскэ жутысарэл.
Ром чак сам амэ Ромалэ
Жяс по траё лунгонэ дромэса…
На бистрэн, мангав, Ромалэ:
Ром – ромэса, хай гажё – гажеса!