Што я магу...

Майкл Ганкин
Просяць жанчыны рабочыя,
Гледзячы прама мне у вочы:
"Дапамажы"!
Зарплата у нас малая,
Праца у нас цяжкая.
"Дапамажы"!
Я адчуваю хваляванне,
Каб разрашыць гэтае пытанне,
Стараюся дапамагчы,
I для гэтага найперш
Пiшу верш.
Можа дапамагу?

       АЛIНА НЯДЗВЕДЦКАЯ

******************************

Цяжка жанчыне у краiне "Саветау"
Праца, чарга, недахоп, жабрата...
Бога прасiлi, прасiлi паэтау
Як не прасi, а у адказ немата.

Што я магу? Я сама без работы,
Грошай няма i натхненне на дне.
Верш напiшу я пра вашы турботы,
Ён дапаможа... I гора мiне.