Toothless Charon

Ирина Гончарова1
***
Беззубий Харон
у своєму ветхому човнику
чекає на нових пасажирів.
Та вже пробилися паростки
нових асфоделій
з того часу,
як посходили на берег
останні щасливчики.

***
Toothless Charon
in his shabby boat
awaits his new passengers.
Meanwhile, fresh asphodels
have already burst into life
before the last of the fortunate ones
stepped down to the riverside.

Переклав англійською автор


Gustave Dore: Charon on his boat