Папороть, або водорость, або ж брость

Ирина Гончарова1
Папороть, або водорість, або ж брость
суть продовження простору,
так само, як мушля чи водокрут,
чи годинникова пружина
суть його скрут.

І тільки птахи та риби
здатні переноситися у часі,
що є прилеглим до обох.

25 вересня 1999 р.