перегортаю

Ирина Гончарова1
перегортаю
сторінки телефонної книги
у пошуках знайомих прізвищ

деякі знаходжу
але адреси змінилися
шукаю адреси –
прізвища нові

обшукую
вулицю за вулицею
мов мусульманин чотки перебирає

стукаються одна об одну
морськими камінцями
у хвилях часу
що їх кидає
на спустошений берег
моєї молодості

де ви зараз ті
кого кохала
без міри
без остороги
я в’язень свого серця

21 серпня 2002 р.