Перлини квiнтесенцiя страждань

Ирина Гончарова1
Перлини – квінтесенція страждань.

Тільки у найніжніших із поранених
криваві краплини
перетворюються на перлини,
що потім шляхетно відсвічують
на витонченій шиї красуні,
яка своїм поглядом хвилює тих,
хто ще не встигли
заховатися у мушлі байдужості.

5 вересня 1999 р.