Прощання

Ирина Гончарова1
Прощання –
це зустріч із своєю відсутністю там,
де колись тебе було стільки,
що ти навіть не помічав
відсутності інших,
аж поки черговий по вокзалу не сповістив:
– Потяг відправляється.
Прошу тих, хто від’їжджає,
зайняти місця у вагонах.

І жодної живої істоти
не лишилося на пероні…

11 вересня 1999 р.