стрiляли

Ирина Гончарова1
стріляли
стріляли по качках
а душі свої повбивали

он лежить у багнюці
сіре каченя
а поруч із боліт
хтось стогне

вслухайтесь
невже не впізнаєте

та де ж вам впізнати
ви тепер механічні істоти

немає вже в вас того
що здатне було
відрізнить
голос душі
мову гармонії світу
від скреготу зубовного

то ж і до пекла
прямувати не страшно –
усі свої
порозумієтесь

25 серпня 2002 р.