Три речi

Ирина Гончарова1
Три речі
течуть із легкістю
крізь пальці:
пісок, вода та час.
Але між ними
існує суттєва різниця.
Пісок можна
засипати,
засіяти,
або використати
для вимірювання
того ж самого часу.
Воду можна навіть
зупинити,
заморозивши,
або перетворивши її
на пару –
 і вода зникне,
наче її і не було.
І тільки час
ані зупинити,
ані знищити.
Його безмежжя
дорівнює
безмежжю Всесвіту.
І не вистачить
ніяких пісків
мільйону Сахар,
аби виміряти
його плин.

23 серпня 1999 р.