У ре стрi днiв

Ирина Гончарова1
У реєстрі днів моїх
знайдуться будь-які:
сонячні та дощові,
та ніякі.

Лежать собі
мов пляшечки із вином
на поличках:
пилом присипані,
павутінням затягнуті…

Ой що то буде,
коли хто прийде
та відкриє ці пляшечки,
одну за одною!

Краще закрити той льох
на величезний замок,
а доріжку до нього
землею присипати
та травою засіяти –
бодай ніхто не випив
літа мої…

17 травня 1999 р.