Nekhome

Дмитрий Слепович
in der shtiler groyer nakht
bas di shotn fliyen gikher,
zits ikh mir aleyn un trakht...
fun makhsheyves d'nakht z'nokh tifer.

vegn goyrl trakht ikh mir,
yorn gliklekhe, on moyre;
trern, velkhe in geveyn
redn emesdik tsum Boyre.

kh'vil dir gebn mayne teg,
mayn gezunt dir shikn vil ikh,
kh'vil mit dir banand dem veg
vandern nokh af teg di shtile.

kh'gleyb in mazl, s'kumt atsind,
kh'gleyb in nes, dos kumt ven gleybt men,
bin ikh shtendik dokh a kind,
kh'darf nekhome. Got vet gebn

* - "Утешение" (идиш, иврит) и имя.

9.06.2007.