Geto

Дмитрий Слепович
Ikh blondzhe iber gasn fun der geto...
In yeder fentster zest rak penimer fun zorim.
Dokh klingen lider fun fargangene poetn,
Dokh zingen strunes fun farshvundene klezmorim.

Dos naye vert geboyrn do af griber,
Der krakh mekt oys di letste blase shpurn,
Un naye doyres leydn zikh in libe-fiber
Un zingen zikh vi alte trubadurn.

Ikh fir mayn veg tsu nit dershpilte notn,
Tsu nit derzogte mayses, vos zey tsaygn.
Ikh ken shoyn zen dem zeydenyus fayfiolke!... Shotn...
Nor shotns klingen in dem griltsndikn shvaygn.

Ikh blondzhe iber gasn fun der geto.
Dort, oyser ir, moderne hayzer, naye mentshn
Un do, in'veynik lebt mayn yikhes - di poetn,
Vos tuen undz mit lider klanglos bentshn.

2004