Afn lebnstaykh

Дмитрий Слепович
Mir zaynen fun dem zelbn shoresh oyfgeshtanen
Un nonte nemen trogn mir durkh hevl-hahavolim,
Nor frier un biz itst dos mir'n nit farshtanen,
Batsoyberte, mir vartn afn prints fun di mesholim.

Bagegenishn kurtse - tife shpurn in di hertser,
Vos hobn oysgehungert zikh nokh vikhtike un proste zakhn.
Mayn fraynd, mayn tayerer, di tsaytn zaynen shoyn gevorn kirtser,
Shoyn darfn mir dem tashlikh afn lebnstaykhl makhn.

2005.