A kholem

Дмитрий Слепович
Mayn neshome iz aroysgefloygn
In der vinterdik-opkilndike nakht
Tsu a kholem vos kh'hob nit gezen,
Tsu an epes vos kh'hob oysgetrakht.

Tsi to dayne oygn, tsi to shtern
Laykhtn mit milionen shtraln,
Un ikh ken a nign hern
Vos di shtern zingen bas zey faln.

Un der tsarter nign iz arayngefloygn
S'hot geshtralt di velt mit zayne tonen.
Un ikh plutsling hob derzen... mayn shtot
In'm blasn blik fun der levone.

2002.