Свято

Бондарь Александр
У когось свято, а ти самотній.
Немає друзів – нема гостей.
Перебираєш папери нотні,
Щоб записати потік ідей,
Щоб описати журбу та смуток,
Щоб вкласти душу у до, ре, мі,
Щоби печалі жалобний жмуток
Собі співати в своїй тюрмі.
У когось свято, у когось гості,
А ти самотній, ти наче тінь.
Межі не знаєш своїй ти злості,
Кусаєш лікті, пускаєш дим
У порожнечу кімнат самотніх.
Цигарки – ліки не для душі.
Життя - мелодія семинотна,
Життя - це святість смішних віршів.
У когось свято, ти весь в роботі,
Лягає музика на слова.
Душа самотня напише ноти.
Лунає пісня тепер твоя.
Тебе почують, тебе полюблять,
Заполониться весь дім людьми
І навіть слава тебе не згубить,
Адже творив ти у однині.
Самотність робить людей мудріше.
Самотність учить людей життю.
Самотність знає, як світ зігріти,
Як заперечити сліз литтю.