Звично-бутньо

Юлия Дымка
Знов холодильник буркотить в кутку,
О, ця сумна, погризена субота,
Виконуєш ти працю клопітку
І розумієш – це лише субота.

Ідеш на ринок, бабці там сидять,
Торгують салом, медом, рибою і м`ясом,
І всі пліткуються, про гроші гомонять,
Хоч би вгостили тим домашнім квасом!

Ідеш в книгарню, книжечки стоять,
І от він Дереш, Карпа і Жадан,
І знову ребра під рукой тремтять,
На все плюєш – купуєш барабан.

Несеш той барабан до себе в хату
І ложкою їси усі черешні,
Сусіди стали всі на день вухаті,
Почули звуки дикі, прибережні.

І знову сон… і знову дрімота…
І знову холодильник буркотить…
В кімнаті все панує німота…
Чи пляшечку горілочки надпить?