За богомилите

Данаил-Петров-Досев
за ева като женска

не са ли богомилите избягали
от байядзид безумният по англия
защот в украина такви ги колят

и на шаштлик ф бифштекса пелменят
и на пфелапфели ги правеха о
мил и драг

затуй пък в англия такива броколи
намериха си диаспора от
потомките на барес- къстни бракове
което границите разшири

почти до пакистан през цяла индия
но кал остана в техните следи
и е ги днес роднините които
твърдят наше наследството но що
връх нивата превзета тук засяха-
крило от дракон гурели от прилеп с ечемик-
но вярваме им кат на никой друг
и щамът им върлува безнаказан
неизлечим по малката земя
защото знаят български сакрално
а пък моралът им на сепия

а ева - тя- какво написа шилер

или о вайнингер- жената не е мъж
нито мъжът жена
та се обеси гледайки в стената
как люшка се сянката му надлъж

ева като жена