Забавная арифметика, Сложилки-вычиталки, Кенгурята

Валентина Черняева
Рисунок Валентины Черняевой

Кенгурята на прогулке

Непослушные ребята,
Эти дети-кенгурята!
Вновь затеяли игру
Малышата-кенгуру.

Спрятались, не видно даже.
И зачем кусты на пляже?
Только двое на виду
В кенгурячьем детсаду.

Сделай одолжение,
Задачку на сложение
Ты реши. Я буду рад.
Сколько в группе кенгурят?
2+8=?

Кенгурята на прогулянці

Ось так неслухи, хлоп’ята
Та дівчата-кенгурята!
Вихователь-кенгуру
Так не любить їхню гру.

Два ось тут, а решта - жах! -
Заховалися в кущах!
Полічите, з-за кущів
Скільки там стирчить хвостів?

Я дивлюся і не бачу.
Розв’яжіть таку задачу:
До тих двох — в кущах додаток,
Скільки разом кенгуряток?
2+8=?