Забавная арифметика, Пингвины

Валентина Черняева
Рисунок Валентины Черняевой

Пингвины на льдине

В Антарктиде всюду льдины,
А на них стоят пингвины.
Вот четвёрка при параде,
Будто в свадебном наряде.
Не взирая на погоду,
Два — бултых! — в костюмах в воду!
А осталось сколько?
4-2=?

Но не скучно тем двоим.
Четверо уж лезут к ним.
А теперь их сколько?
2+4=?

Закачалось плато-льдина.
Прыг! — со льдины три пингвина!
А осталось сколько?
6-3=?

И озябшие пингвины
Подставляют солнцу спины.
Загорают, как на пляже.
Чёрны фраки, будто в саже.
Вот ещё один пловец
К ним забрался наконец.
Их на льдине сколько?
3+1=?

Пінгвини на крижині

В Антарктиді на крижині
Бік у бік стоять пінгвини.
Четверо, та всі в наряді,
Як військові на параді.
Без уваги на погоду,
Двоє з них пірнули в воду.
Залишилось скільки?
4-2=?

Ті, що там були удвох,
Ще приймають чотирьох.
А тепер їх скільки?
2+4=?

Потім із того «народу»
Троє знов пірнули в воду.
А та решта — скільки?
6-3=?

Щоб зігрітися, пінгвини
Підставляють сонцю спини.
Та під сонця промінець
Виліз ще один плавець.
Ну, а зараз скільки?
3+1=?