Хотеть не вредно...

Нежный Лев
Летать не вредно – вредно падать
Пить не вредно – вредно много!
Любить не вредно – вредно без презерватива.
Курить не вредно – вредно затягиваться
Спать не вредно – вредно не дома
Есть не вредно – вредно самое вкусное
Хотеть не вредно – вредно жену соседа
Жить не вредно - но вредно интереснее