Морской полет

Лъчезар Захариев
Крилото с форма
на голям браслет
летеше, хванато
за нищото.
Презрели риска
младите мъже
се преобръщаха
над синьото
и плискаха
втвърдилата се
в скоростта вода.
И гларусите
им пригласяха.
От вихъра родена
свобода. Морето
пред проклятие.
-------------------------------------
Крыло по форме
как большой браслет
парило, опершись
на пустоту.
Презрев опасность,
молодые парни,
взлетев,
стремительно
спускались
на твердую, как камень,
синеву
под крик
тревожный
белокрылых чаек.
И в вихре том
была
Свобода рождена.
Морской полет
В предчувствии
паденья...