Таксама адкрыццё

Майкл Ганкин
       
       
       Адкрыць сябе таксама адкрыццё
       I радавацца ёсць усе прычыны,
       Бо можна доўгае пражыць жыццё
       I быць сляпым з вiдушчымi вачыма.
       Усё умець - нiчога не зрабiць,
       На дробязi растрачваць толькi сiлы
       I адчуваць пакутлiва, нiбы
       Сам засыпаеш залатую жылу.

       ************************* РАМАН ТАРМОЛА


Не шанцавала мне на адкрыццё,
На то былi вядома i прычыны...
Так, праматаў без сэнсу усё жыццё,
А вiнаваты тут, вiдаць, жанчыны.

Я iх любiў упарта, - незнарок
На дробязi растрачваў многа сiлы.
Сумленне i душу адкiнуў у бок,
I нават родны кут стаў мне ня мiлы.

Адкрыць сябе - не поле перайсцi
I зберагчыся у змаганнi пылу,
А жылу залатую не знайсцi...
Яе знайшоў другi, хто мае сiлу.