Батькившина

Андрей Воеводкин
Вогонь поломя моїх очей,
Хочь бля тебе це тільки хвілина,
Ціх безжальних днів та ночей.
Я кохаю тебе батькившина.

На дімною блакитний обрій
И під смугою небокрая
Колехаєтся хлібне полє
Жовтий колор ридного краю.

Полонена твоєю вродой
Моя юнна невина душа.
Проминають мої роки-води
Слід минулого вороша.

Моєй бабці сумне облича.
І журба пісень про село.
Ось і так моє серце кличе
То що було і що не було.

Хай у темній фокори лампи
Я віводжу нову страку.
І не має у світі кайданів
Що скують вільну руку.

В грудях серце єдине бьется.
Нехай дім інша країна.
Вибір майже всому доєтся.
Батькившина тільки єдина!