Любовь, как Аллилуйя

Ольга Приходько Прима
       
Автор - Ольга Приходько. Украина, Днепропетровсая обл. Лирика: любовная, “Любовь, как “Аллилуйя””! (на украинском языке)
       
       *******

       Присвячую самій рідній людині на Землі!
       МАМІ!
       
       ******
       

       Любов, як “Аллілуйя”!


…І туга знов саднить і крає серце,
А щем, як ніж, що навпіл розтинає, -
Бездонні, найдорожчі два озерця
У сітку зморшок стрімко поринають.

У погляді очей тих променистих,
Що сонцем зігрівають на весь час,
Є оберегом вчинкам, думам чистим,
Як заповіт собі шепчу я раз у раз:

“Устигнути б сказати ще раз: “Вибач…”,
Відчувши ніжність материнстких рук,
Які здолають незбагненний розпач,
Зігріють душу від нестерпних мук.

Бо хто ж обніме, як не мама ніжно,
Розрадить і до грудей пригорне,
Чи сонце за вікном, чи зимно-сніжно,
Хоча б на мить в дитинство поверне.

Вклонитись неймовірному терпінню,
Як образу. І шепотіти знов
Молитву Господу за мамине спасіння,
Від злого, грішного, пустих розмов.

І руки лагідно і вдячно цілувати,
Натружені, пошерхлі, золоті, -
Борги, - їх треба вчасно віддавати,
Ці істини відомі і прості”.

До сивини, яка рясніє в скронях,
Я лагідно тулюся знов і знов.
Обличчя мамине в моїх долонях,
Безмежно віпромінює любов.
 
Ті зморшечки розглажую, цілую,
Бо часу я не владна зупинить,
В очах моїх любов, як “Аллілуйя!”,
Сльозою кришталевою бринить.