Красуня з автоматом...

Геннадий Сивак
Красуня з автоматом
Тримає томик Стуса...
Не втримавсь запитати
Де ця Мадонна руса,
Та при якій нагоді
Ці вірші відшукала,
Тут, на Близькому Зході...
В автобусі читала.
Де Буг Південний в'ється,
Там, моя хатина,
Мов сонечко сміється
Чарівна дівчина.
Лишивсь садок вишневий
У рідному краю,
Землячка Василева...
Його на пам'ять знаю.
Ось двері відчинились,
Та підвелись солдати,
В темряві розчинилась
Красуня з автоматом...

5 квітня 2006 року.
Автор Геннадій Сівак.