Njiiaring

Екатерина Вилкс
Ma vaatasin sjinaraamatust, kuidas on eesti keeles
Kaks sjina - "lontrus" ja "petis"; ma alati pidasin meeles,
Mida need sjinad tjahendavad tjielises elus,
Tegelikkuses, millest nende abil saab korraks needus!

Sellest ei ole midagi, kui valuvalgisti toimib;
Meie vaatevinkleid elule on vjiimatu kokku sobitada!
Hoopis polegi mjitet! Igajuhel on oma jiigus...
Kuidagi saame hakkama juhises kitsas ringis!..

/Kitsas njiiaringis!../

Sa kogu minu elu oled minu solvang,
Ja mina terve elu olen sinu vang!
Kui tagakiusamise luul saab tjieks, siis olgu -
On aeg oma mjalestusi nagu relva kanda!