Лютневий сонет

Виктория Агатова
А небо вже наповнене весною…
Пташиним співом потай марить ліс,
Вже з вирію дороги простяглись
До нашого замерзлого земного.

Уже повітря дихає дощем,
Несеться звістка блискавки і грому,
Заздалегідь прохають луки: «Ще!»;
Лелеки повертаються додому.

У променях танцюють берегині —
Без цього танцю первоцвіт загине.
Заб'ють в дзвіночки весняні ключі:
Танцюй! Співай! Підспівуй! Не мовчи!

Із ніжністю, якій нема кінця,
Весна потроху входить у серця…
       10–21.02.08