Прокинулось Сонечко...

Валентина Силава
Прокинулось Сонечко й по росі побігло,
Подивилось: під кущем фіалка розквітла.

Он кульбабка із трави з жовтою голівкою,
Вітер в вербу закохався, співає сопілкою.

Ніжить в променях верба молоді листочки,
Хтось під крилами пищить у рябої квочки.

Півень ходить по двору черв’яків шукає,
Бо родина ж не маленька й він про неї дбає.

А сорока-білобока сердиться – стрекоче,
Час гніздечко лаштувати, а вона не хоче.

Соловейко на березі вже ноти гортає
Та для Весни нову пісню зранечку вивчає.

Горнеться до берега річка синьоока,
- Ти такий стрімкий, високий, я ж така глибока.

Погуляло Сонечко, росу осушило
Та й на білу, пухку хмарку радісне присіло,

- Ось тепер до вечора буду тут сидіти,
Слухатиму пісню вітра та на світ радіти.