Кармадон

Палиндромесса
(Монопалиндром.)

Не виден Кармадон чар.
...Мускат-вино, видимо,
заря слила во поле-злато.
Колка клокотал зело,
повалился разом,
и диво нив так сумрачно...
Да... мрак не дивен...