Учитель

Владимир Бояновский
       УЧИТЕЛЬ

       Войчуку
       Казимиру Йосиповичу

Коли учитель увійде до класу
І розпочнеться мудрості урок,
То навіть дурень виправить гримасу,
Нестримний вітер спинить свій танок,
Коли учитель увійде до класу.

Учитель справжній є відзнака часу,
Крізь всі віки для всіх авторитет.
Не стежку відкриває – цілу трасу
До мрій, пізнань, яких невпинний лет,
Бо він є істина, яка відзнака часу.

Бо він – учитель, відкривач сердець.
Своїм талантом створює майбутнє.
Для всіх світило і для всіх взірець.
Було це, є і буде вічно сутнім,
Бо він учитель прагнучих сердець.

Вінок пошани виплітає світ,
Бо всюди є його розумні учні.
Підніс він їх до сонячних орбіт,
За що йому безмірно люди вдячні,
Бо він учитель, істинний як світ...