Простота

Владимир Бояновский
Від простоти – усе високе,
Святе, врочисте і значне,
Думок занурення глибоке,
Душі кружіння неземне.

Бо простота – це ноги босі,
Що їх опікує земля.
Глибинна мудрість – у колоссі,
Прикмета вічності – рілля.

Бо простота – це пісня мила
І галичан, і подолян.
Вона жива безмежна сила
Моїх натруджених краян.