С. Маршак Русский язык

Виктор Краснов
The breath is free in every vowel,
In consonants it interrupts in flash...
The only man got harmony in dash,
Who can alternate them like towel.

The silver`s heard in sounds shutting well
And vowels are given for the singing.
Thus be enjoyful if you`re able to retell
Or even to rebreath the poem ringing!

(Дыхание свободно в каждой гласной,
В согласных прерывается на миг...
И только тот гармонии достиг,
Кому чередованье их подвластно.

Звучит в согласных серебро и медь,
А гласные тебе даны для пенья.
И счастлив будь, коль можешь ты пропеть
Иль даже продышать стихотворенье!)